ادرار در زمان حاملگی

به گزارش مجله سرگرمی، دلیل تکرر ادرار در زمان حاملگی چیست؟

سعی کنید چای و قهوه کمتر مصرف کنید زیرا این مواد تا حدی مدر هستند. بعلاوه برای اینکه تعداد دفعات دستشویی رفتن در شب را کم کنید روزها میزان زیادی آب بنوشید ولی در ساعات قبل از خواب آب ننوشید.

ادرار در زمان حاملگی

تکرر ادرار جزو شایعترین علائم اولیه حاملگی است که در حدود هفته ششم حاملگی آغاز می شود. عمده ترین دلیل تکرر ادرار افزایش حجم خون در حاملگی است که سبب افزایش ادرار می شود. بزرگ شدن رحم در ادامه حاملگی هم ممکن است سبب فشار بر روی مثانه و تکرر ادرار شود.

برخی عقیده دارند که در سه ماهه دوم با رشد رحم به خارج از لگن تکرر ادرار کمتر می شود ولی تحقیقات شواهدی در این زمینه نشان نداده اند. واقعیت این است که تکرر ادرار در سه ماهه دوم ممکن است اصلا کم نشود. در یک مطالعه که در آن زنان حامله دفعات و حجم ادرار خود را اندازه می گرفتند، محققین دریافتند که هم تعداد دفعات و هم حجم ادرار در طول حاملگی افزایش می یابد و کاهشی در سه ماهه دوم دیده نمی شود.

چگونه می شود دفعات ادرار کردن را کم کرد؟

سعی کنید چای و قهوه کمتر مصرف کنید زیرا این مواد تا حدی مدر (زیاد کننده ادرار) هستند. بعلاوه برای اینکه تعداد دفعات دستشویی رفتن در شب را کم کنید روزها اندازه زیادی آب بنوشید ولی در ساعات قبل از خواب آب ننوشید. یک راه دیگر این است که هنگام ادرار کردن کمی به جلو خم شوید تا مثانه کاملا تخلیه شود. بیشتر از اینها کار دیگری نمی توان کرد. به قول یکی از مادران طبیعت به این شکل دارد مادر را به بیدار شدنهای شبانه بعد از بدنیا آمدن کودکش عادت می دهد؟

چه زمانی تکرر ادرار مسئله ای جدی محسوب می شود؟

در صورت وجود درد و سوزش هنگام ادرار کردن و یا در صورتیکه بعد از ادرار کردن همچنان احساس احتیاج به دستشویی رفتن دارید به پزشک مراجعه کنید. اینها ممکن است علائمی از عفونت ادراری باشند. عفونت های ادراری شایعترین عفونت های باکتریال در زنان حامله هستند و در صورتیکه درمان نشوند می توانند سبب عفونت کلیه و زایمان زودرس شوند.

آیا نگه داشتن ادرار سبب بی اختیاری می شود؟

بسیاری از زنان در طول حامگی دچار بی اختیاری فشاری می شوند. در این نوع بی اختیاری، هنگام سرفه، خنده، عطسه و بلند کردن اجسام سنگین اندازهی ادرار از مثانه خارج می شود. این عارضه در سه ماهه سوم شایعتر است. برای جلوگیری از این عارضه بهتر است قبل از پر شدن بیش از حد مثانه، به دستشویی بروید. ممکن است شنیده باشید که بیماری صبحگاهی ناشی از کمبود ویتامین B است. با اینکه به نظر می رسد مصرف ویتامین B تکمیلی بصورت قرص در بسیاری از زنان حامله به کاهش تهوع یاری می نماید، ولی این بدان معنا نیست که آنها کمبود ویتامین B دارند. انجام ورزش های کگل که سبب تقویت عضلات کف لگن می شود هم می تواند به کاهش بی اختیاری فشاری یاری کند. بهتر است ورزش های کگل را در اویل حامگل آغاز کنید و تا بعد از زایمان ادامه دهید. (در واقع اگر غیر از زمان حامگلی هم این ورزش ها را انجام دهید بسیار مفید خواهد بود. به خاطر داشته باشید که قبل از آغاز ورزش مثانه خود را تخلیه کنید. در صورت احتیاج می توانید از پد هم بهره ببرید.

تکرر ادرار تا چه زمانی ادامه می یابد؟

تکرر ادرار به فاصلی کوتاهی پس از زایمان رفع می شود. چند روز اول بعد از زایمان حجم و دفعات ادرار زیاد می شود زیرا بدن در حال دفع مایعات اضافی است که در طول حاملگی در بدن جمع شده است. ولی بعد از چند روز شرایط به حالت زمان قبل از حاملگی بر می شود.

ویار یا بیماری صبحگاهی چیست؟

تقریبا سه چهارم زنان حامله در سه ماهه اول حاملگی خود از تهوع (و برخی اوقات استفراغ) رنج می برند. این وضیعت که بیماری صبحگاهی یا ویار خوانده می شود در برخی از زنان صبحها بدتر بوده و با گذشت روز بهتر می شود. ولی بیماری صبحگاهی در هر زمانی از روز می تواند بروز کند. تهوع معمولا در حدود هفته ششم آغاز می شود ولی می تواند زودتر و در هفته چهارم هم آغاز شود. تهوع معمولا در طول ماه بعد شدیدتر می شود. حدود نیمی از زنان مبتلا به بیماری صبحگاهی در حدود هفته 14 کاملا بهبود می یابند. در باقی موارد، این مشکل در بیشتر زنان یک ماه دیگر یا کمی بیشتر هم طول می کشد، هر چند ممکن است در ادامه حاملگی دوباره بروز نموده و تا آخر حاملگی ادامه یابد.

دلیل بیماری صبحگاهی

دلیل تهوع در دوران حاملگی دقیقا تعیین نیست ولی احتمالا ناشی از تغییرات فیزیکی زیادی است که در بدن زن حامله رخ می دهد. برخی از احتمالات عبارتند از:

* افزایش سریع هورمون hCG در اوایل حاملگی. تعیین نیست که این هورمون چگونه باعث بروز تهوع می شود ولی زمانبندی افزایش آن با شرایط تهوع جور در می آید. درست در زمانی که اندازه این هورمون در بدن به بالاترین اندازه خود می رسد تهوع هم به حدبیشتر می رسد. تصور بر این است که استروژن هم ممکن است در این زمینه نقش داشته باشد.

* افزایش حس بویایی و حساسیت به بو. این شرایط نسبتا شایع بوده و ممکن است از عوارض افزایش سریع اندازه استروژن در بدن باشد.

* حساسیت دستگاه گوارش. دستگاه گوارش برخی زنان به تغییرات در اوایل حاملگی حساس تر است. حتی در یک مطالعه، رابطه ای میان هلیکوباکتر پیلوری (باکتری که سبب زخم معده می شود) و تهوع شدید در زمان حاملگی دیده شده است، هر چند دلیل این رابطه تعیین نیست.

ممکن است شنیده باشید که بیماری صبحگاهی ناشی از کمبود ویتامین B است. با اینکه به نظر می رسد مصرف ویتامین B تکمیلی بصورت قرص در بسیاری از زنان حامله به کاهش تهوع یاری می نماید، ولی این بدان معنا نیست که آنها کمبود ویتامین B دارند. در واقع، حداقل در یک مطالعه نشان داده شده است که هیچ تفاوت معناداری از نظر سطح ویتامین B6 میان زنان دچار بیماری صبحگاهی و دیگر زنان حامله وجود ندارد. دلیل تأثیر ویتامین B6 بر کاهش تهوع تعیین نیست. شواهدی هم دال بر این مطلب وجود دارد که مصرف مولتی ویتامین در زمان لقاح تخمک و اسپرم و اوایل حاملگی به جلوگیری از بیماری صبحگاهی شدید یاری می نماید که البته دلیل این مسئله هم تعیین نیست.

برخی محققین این نظریه را مطرح نموده اند که برخی زنان از نظر روانی بیشتر مستعد تهوع و استفراغ در دوران حاملگی هستند و این مسئله یک پاسخ غیر طبیعی به استرس است. با این حال، شواهد محکمی دال بر تأیید این نظریه وجود ندارد. (البته تهوع و استفراغ دائمی خود می تواند عاملی برای استرس بیشتر باشد!)

منبع: 9 ماه انتظار شیرین، بتول جعفری گلستان، چاپ دوم، نوید حکمت، قم 1396

dubairo.ir: دبی: زیباترین شهر حاشیه خلیج فارس و امارات

euroro.ir: اروپا: سفر به مهد فناوری و میراث دار تمدن باستانی روم و یونان

منبع: راسخون
انتشار: 5 اردیبهشت 1401 بروزرسانی: 5 اردیبهشت 1401 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 161775

به "ادرار در زمان حاملگی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ادرار در زمان حاملگی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید