ته چین جدیدالولاده

به گزارش مجله سرگرمی، در میان غذاهای سنتی که برای مهمانی ها مناسب ترند، ته چین پای ثابت است و البته بیشتر مواقع با مرغ تهیه می گردد. اما این غذا انواع و اقسام متعددی دارد: ته چین گوشت، ماهی و ... در این مقاله طرز تهیه ته چین قارچ و بادمجان را آموزش می دهیم. لابد پیش خودتان می گویید از اسمش پیداست که ته چین خوشمزه ای از آب نمی آید.

ته چین جدیدالولاده

ته چین جدیدالولاده

نویسنده:سارا حسنلو

ته چین قارچ و بادمجان؛ شکل مدرنی از یک غذای سنتی

در میان غذاهای سنتی که برای مهمانی ها مناسب ترند، ته چین پای ثابت است و البته بیشتر مواقع با مرغ تهیه می گردد. اما این غذا انواع و اقسام متعددی دارد: ته چین گوشت، ماهی و ... در این مقاله طرز تهیه ته چین قارچ و بادمجان را آموزش می دهیم. لابد پیش خودتان می گویید از نامش پیداست که ته چین خوشمزه ای از آب نمی آید. اما اشتباه می کنید ! محض امتحان هم که شده، این ته چین را به روشی که در این مقاله می خوانید، طبخ کنید و البته از ارزش غذایی اش هم غافل نمانید.

مواد لازم (برای 4 نفر)

برنج

2 لیوان

480 کیلوکالری

ماست

1 لیوان

55 کیلوکالری

تخم مرغ

3 عدد

300 کیلوکالری

قارچ

2 لیوان

50 کیلوکالری

بادمجان حلقه شده

2 لیوان

50 کیلوکالری

پیاز

1 عدد

20 کیلوکالری

روغن

5 قاشق غذاخوری

450 کیلوکالری

نمک و زعفران

به اندازه دلخواه

صفر

آب لیموترش

به اندازه دلخواه

صفر

زرشک

به اندازه دلخواه

صفر

طرز تهیه :

بادمجان و پیاز را به طور جداگانه با کمی روغن سرخ کنید. قارچ ها را هم خرد کنید و با کمی نمک و آب لیموترش تفت دهید. برنجی را که از قبل خیس نموده اید، آب کش کنید و مایع ته چین را که از مخلوط ماست، تخم مرغ، نمک و زعفران تهیه شده، با آن آغشته کنید و در ظرفی نچسب، اندازه یک سوم این مخلوط را بریزید. حالا حلقه های بادنجان را چیده و روی شان را با قارچ، پیاز سرخ شده و زرشک بپوشانید و سپس بقیه برنج را بریزید. درب ظرف را بگذارید و غذای تان را روی حرارت ملایم بگذارید تا کاملاً مغزپخت گردد.

این غذا تقریباً 1400 کیلوکالری انرژی دارد که در صورت برش دادن آن به 10 قسمت مساوی، هر قطعه دارای 140 کیلوکالری خواهد بود. البته معمولا هر نفر به یک برش قناعت نمی نماید و بنابراین اندازه انرژی دریافتی آن به 280 کیلوکالری هم خواهد رسید.

خواص برنج

هر 5 قاشق غذاخوری سرصاف برنج پخته یک واحد غلات به حساب آمده و 80 کیلوکالری انرژی دارد. البته نوع قهوه ای آن پر فیبر است؛ به طوری که خوردن 150 گرم برنج قهوه ای پخته شده 8 درصد از احتیاج روزانه به فیبر را برای عظیمسالان تأمین می نماید، اما در کشور ما بیشتر برنج هایی که در دسترس هستند از نوع بدون سبوس بوده و کاملاً تصفیه شده اند. بنابراین بهتر است که به همراه سایر سبزیجات از سبزیجات برگ سبز خرد شده گرفته تا سبزیجاتی مثل لوبیا سبز، قارچ و... آماده مصرف گردد. به این ترتیب، اندیس گلایسمی آن کاهش یافته و بنابراین دیرتر گرسنگی به شما دست خواهد داد. بعضی ها تصور می نمایند که تنها برنج است که آنها را چاق می نماید و موجب شکم آوردن می گردد، در حالی که کل انرژی دریافتی در صورتی که بیش از احتیاج روزانه باشد، زمینه ساز بروز چاقی و برآمدگی شکم است.

خواص ماست

در لبنیات، بعد از نام شیر، همواره نام ماست می آید؛ آن هم به علت ارزش تغذیه ای فراوانی که به آن نسبت داده می گردد. در هر لیوان این ماده غذایی که یک واحد لبنیات محسوب می گردد، 8 گرم پروتئین وجود دارد و بنابراین کسانی که گوشت نمی خورند، بهتر است حتماً ماست را در برنامه غذایی شان بگنجانند. نکته دیگر در خصوص این ماده غذایی، کلسیم و به نسبت مناسب فسفری است که دارد. ضروری است همین جا ذکر کنیم که تناسب مناسب این دو ماده معدنی به جذب بیشتر کلسیم یاری می نماید. نکته دیگر اینکه هر چه ماست کم چرب تر باشد، کلسیم موجودش قابل جذب تر بوده و از نظر اندازه این ماده معدنی دچار نقصان نیست. بنابراین توصیه می گردد که انواع کم چرب آن را در سبد غذایی خود قرار دهید. حتما می دانید که فیبر حرکت مواد زاید را در روده عظیم افزایش می دهد؛ پس برای تان جالب است این را هم بدانید که بعضی باکتری های مفید موجود در ماست هم حکم فیبر را دارند. بنابراین یک جایگزین مناسب برای افرادی خواهند بود که نمی توانند رژیم غذایی پرفیبر را تحمل نمایند.

خواص بادمجان

بادمجان منبع پتاسیم محسوب می گردد، به طوری که در یک لیوان پخته این سبزی، 245 میلی گرم از این ماده معدنی وجود دارد که می تواند تا حدودی احتیاج شما را تأمین کند. بنابراین نوع کبابی آن برای کسانی که فشار خون دارند، توصیه می گردد. به علاوه مهمیم، مس و ویتامین های B1 و B6 از دیگر مواد مغذی موجود در این سبزی به حساب می آیند و می تواند به اندازه 50 درصد از احتیاج روزانه افراد به این مواد مغذی را تأمین کند. فقط تنها نکته ای که درباره این سبزی به چشم می خورد اگزالات فراوان آن است. بنابراین کسانی که سابقه سنگ کلیه آن هم از نوع اگزالاتی دارند، بهتر است که از خوردن زیاد آن به خصوص با فرآورده های لبنی جداً خودداری نمایند.

همراه این غذا

این غذا ترکیبی از غلات، سبزیجات، لبنیات و گوشت است. بنابراین یک غذای کامل به شمار میرود. اما به علت فشردگی کالری ای که دارد، بهتر است آن را با یک بشقاب سالاد سبزیجات تازه و یا سبزی خوردن میل کنید. ضمناً، نوشیدنی تان هم می تواند یک لیوان آب، آب میوه تازه و یا یک لیوان دوغ کم چرب و کم نمک باشد.

اگر فشار خون دارید

اندازه نمک مصرفی تان را به حداقل برسانید و به جای آن، از انواع سبزیجات معطر مثل گشهم خرد شده و حتی سیر تازه برای طعم دادن به غذای تان بهره ببرید. یادتان باشد که بادمجان هم پتاسیم فراوانی دارد. البته به شما توصیه می کنیم که آن را کباب کنید و در لابه لای ته چین تان قرار دهید. به این ترتیب، اندازه روغن مصرفی غذای تان هم به حداقل ممکن می رسد.

اگر سنگ کلیه دارید

یک رژیم غذایی پر چربی، پرنمک و کم فیبر زمینه سنگ سازی را افزایش می دهد. بهتر است اندازه پروتئین حیوانی غذای تان را هم کمتر کنید؛ یعنی مرغ، تخم مرغ و ماست کمتری به ته چین تان بزنید زیرا پروتئین حیوانی، اندازه کلسیم، اگزالات و اسید اوریک ادراری را افزایش می دهد و موجب تشدید سنگ کلیه می گردد.

منبع:www.salamat.com

dubairo.ir: دبی: زیباترین شهر حاشیه خلیج فارس و امارات

euroro.ir: اروپا: سفر به مهد فناوری و میراث دار تمدن باستانی روم و یونان

منبع: راسخون
انتشار: 5 اردیبهشت 1401 بروزرسانی: 5 اردیبهشت 1401 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 158974

به "ته چین جدیدالولاده" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ته چین جدیدالولاده"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید