توصیه های برای از شیر گرفتن کودک

به گزارش مجله سرگرمی، برای از شیرگیری کودک تنها کوشش مادر کافی نیست. بلکه همکاری همه اطرافیان، به ویژه پدر، در این زمینه بسیار مهم است.

توصیه های برای از شیر گرفتن کودک
از شیر گرفتن کودک نارس باید دیرتر از کودک عادی و سالم انجام شود. مادر باید کاملا مطمئن باشد که مایل است کودک را از شیر بگیرد. در صورت امکان برای حذف هر وعده شیر خوردن کودک، یک هفته فاصله زمانی در نظر گرفته شود. زمانی که مادر فرصت بیشتری برای بیرون بردن و سرگرم کردن فرزندش دارد، برترین زمان از شیر گیری کودک است، زیرا محدودیت های محیط بیرون، مانعی برای شیر خوردن کودک محسوب می شود و سرگرم بودن او، اشتیاق به شیر خوردن را کم می کند.

زمانی را برای قطع شیردهی انتخاب کنید که حوادث تنشزای دیگری برای کودک در شرف وقوع نباشد. برای نمونه قطع کردن شیر، قبل از زمان بازگشت مادر به محل کار، رفتن به مسافرت و یا همزمانی آن با آموزش کنترل ادرار نباشد. بهتر است اطرافیان مادر، در خلال دوره از شیر گیری کودک پیشرفت های او را در این کار، هرچند جزیی باشد، گوشزد نمایند، و با این عمل، به اعتماد به نفس مادر یاری نمایند.

برای از شیر گرفتن به هنگام شب، هفته ای را انتخاب کنید که دیگر افراد می توانند کودک را در تخت بخوابانند. پخش کردن نوار مخصوص بچه ها که آهنگ ملایم دارد، خواندن قصه، عروسک پشمالو و اسباب بازی های متعدد که کودک بتواند در آغوش بگیرد یا در تخت خود قرار دهد، از جمله روش های آرامش بخش هستند. در هنگام از شیر گرفتن کودک و تا مدت ها بعد از آن، بهتر است مادر با لباس کودک را استحمام کند تا کودک دوباره به شیر خوردن تشویق نشود.

برای از شیرگیری کودک تنها کوشش مادر کافی نیست. بلکه همکاری همه اطرافیان، به ویژه پدر، در این زمینه بسیار مهم است. به عنوان مثال: هنگامی که مادر می کوشد کودکش را از شیر خوردن منع کند و او به شدت مقاومت نشان می دهد، پدر می تواند با تشویق کودک به خوردن غذا و سرگرم کردن او به انواع بازیها، وی را از این کار منصرف کند. این مسأله به خصوص در نیمه های شب که کودک بهانه گیری و گریه بیشتری می کند، حایز اهمیت است.

اغلب پدران خود را از این مسؤولیت بر کنار می دانند و از شیر گرفتن کودک را وظیفه مادر تصور می نمایند. در حالی که پیروزیت هرچه سریعتر در این امر، به نفع آرامش مادر، کودک و محیط خانواده است. نکته دیگر آن است که به کودک القا کنیم که او به میزان کافی بزرگ و مستقل شده است، بنابر این خود می تواند مانند بزرگترها از غذای سفره استفاده کند.

خلاصه آنکه مادر قبل از اقدام به از شیر گیری، باید بیندیشد که چقدر تحمل شنیدن گریه کودک خود را دارد. اگر بچه کاملا آشفته است و آرام نمی شود، تصور نکند که بازی را باخته است، بلکه بعد از چند ماه که فرزندش بزرگتر و مستقل تر شد دوباره در خصوص از شیر گیری او اقدام کند این بار حتما پیروز می شود.

یکی از دغدغه های ذهنی مادران شاغل چگونگی تغذیه شیرخواران خود همزمان با اشتغال می باشد. با توجه به اهمیت و مزایای شیر مادر کلیه صاحب نظران تاکید بر حفظ و تداوم شیردهی در مادران شاغل دارند رعایت یکسری نکات این مهم را میسر می سازد. تغذیه انحصاری با شیر مادر در نقش ماه اول زندگی شیرخار به هیچ نوع غذای دیگری تی آب احتیاج ندارد و باید به طور انحصاری فقط با شیر مادر تغذیه شود.

عدم آغاز تغذیه تکمیلی زودرس. برترین زمان برای آغاز تغذیه تکمیلی در نوزادی که جهت رشد طبعی دارد انتها شش ماهگی است. تغذیه زودرس سبب کاهش شیر مادر بروز اسهال و استفراغ و حساسیت می شود. عدم استفاده از شیر خشک در ساعاتی که مادر در منزل نیست دوران سرعت تغذیه کودک با شیر دوشیده شده و نگهداری شده مادر صورت می گیرد. عدم استفاده از بطری جهت تغذیه شیر خوار در زمانی که مادر کنار کودک قرار ندارد در واقع شیر دوشیده شده به وسیله فنجان یا قاشق به شیرخوار خورانده می شود. استفاده از بطری سب mpple confuse میشود که دلیل عدم تطابق جنس شکل و قوام نوک سرشیشه یا نوک سینه مادر می باشد.

در زمان غیر ساعات کار مادر باید همواره در اختیار شیرخوار باشد و شیر خوار در هر زمان احتیاج به تغذیه داشت مادر باید در دسترس باشد. استفاده از پاس شیردهی در ساعات کار در صورت اسکان، حرف غذا و لبنیات کافی به وسیله مادر در حین کار در منزل، دوشیدن شیر دو تا سه بار در محل کار، آشنایی با تجربیات سایر زنان شیرده شاغل دانستن نکات چند جهت دوشیدن شیر لازم می باشد. هنگام دوشیدن شیر یا باید در محیطی خلوت و آرام باشد بغل گرفتن شیرخوار و تماس پوست با پوست مادر و شیر خوار و بعلاوه تحریک نوک پستان قبل از دوشیدن سبب تحریک تشرح هورمون آلیترسین شده که سبب تسهیل دوشیدن و خروج شیر می شود.

کمپرس گرم پستان ها یادوش گرفتن قبل دوشیدن شیر مفید می باشد نوشیدن مایعات گرم به جز قهوه قبل از دوشیدن شیر نیز قابل اهمیت می باشد. ماساژ ملایم پستان ها مالش و ماساژ مادر به جاری شدن شیر یاری می کند. مدت زمان دوشیدن شیر 20 تا 30 دقیقه می باشد ابتدا هر یک از پستان ها پنج هفت دقیقه دوشیده میشود و سپس مادر اقدام به ماساژ و لمس پستان ها می کند مجددا مادر هر یک از پستان ها را سه تا پنج دقیقه می دوشد و سپس پستان ها را لمس کرده و ماساژ میدهد. در نهایت هر یک از پستان ها دو سه دقیقه دوشیده می شود.

روشهای دوشیدن شیر دوشیدن شیر به وسیله دستو با ملینیک مارست صورت می گیرد در این روش دست مادر حالت حرف B انگلیسی را داشته چهار انگشت در زیر پستان و انگشت شست در بالای پستان قرار می گیرد. دوشیدن با پمپ های دستی روش دیگر دوشیدن شیر است. که نوع پیشرفته این وسیله به صورت سیلندری می باشد.

منبع: آشپزی و تغذیه بچه ها، فاطمه تقدسی نیا، صص272-268، نوید حکمت، چاپ دوم، قم، 1396

dubairo.ir: دبی: زیباترین شهر حاشیه خلیج فارس و امارات

euroro.ir: اروپا: سفر به مهد فناوری و میراث دار تمدن باستانی روم و یونان

منبع: راسخون
انتشار: 5 اردیبهشت 1401 بروزرسانی: 5 اردیبهشت 1401 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 162976

به "توصیه های برای از شیر گرفتن کودک" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "توصیه های برای از شیر گرفتن کودک"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید