زندگی در هیس به روایت شاعر ایلامی

به گزارش مجله سرگرمی، مدیر انتشارات سمت روشن کلمه در بندرعباس که این کتاب را منتشر و روانه کتابفروشی ها نموده است، با اعلام این خبر به خبرنگار خبرنگاران در هرمزگان، گفت: زندگی در هیس مجموعه شعر تازه آفاق شوهانی در راستای همان ویژگی های شناخته شده از این شاعر و شاعران هم نسلش در دهه هفتاد است. ویژگی هایی که همچنان توانسته است به عنوان نگاهی غالب به دو دهه پس از خود نیز تحمیل گردد.

زندگی در هیس به روایت شاعر ایلامی

یدالله شهرجو درباره ویژگی های این مجموعه شعر شرح داد: شعر آفاق شوهانی سعی در استفاده ای متوازن از ظرفیت های زبانی و عناصر معناساز دارد. از این رو، وقتی شعرهایش را در این مجموعه می خوانید سخت است دلبستگی های او را به دو حوزه زبان و معنا از یکدیگر تفکیک کنید و یکی از آن ها را غالب بدانید؛ زیرا او و شعرش سعی در بهره گیری از هر دوی این ویژگی ها را دارد.

وی ادامه داد: نگاه زنانگی در شعر زنان امروز یک نگاه و امر کاملاً بدیهی است؛ اما وقتی این نگاه نمی تواند در شعر بعضی از زنان شاعر درونی و برگرفته از ضمیر و باور آنها باشد مواجهه با شعری که توانسته است این نگاه را به عنوان یک عنصر معناساز در شعرش بازتاب دهد باید یک امتیاز محسوب گردد. شعر آفاق شوهانی از این منظر شعر قابل تاملی است؛ چراکه زن در شعر او به عنوان یک مفهوم معناساز کاملاً با معنای برآمده از باور شاعر درونی شده است و هیچ گاه ساختگی و تصنعی به نظر نمی رسد.

با هم شعری از مجموعه شعر زندگی در هیس را می خوانیم:

عبور می کنم از هیس - که نسخه دهان زن است -

عبور می کنم از دسیسه ها در زنی که مومیایی شده در اتاق خواب

زنی مومیایی بر کف آشپزخانه

قاشق ها، بشقاب ها را خشک می نماید

منگ و خواب آلود در کف خوابیده، می لغزد، تی می کِشد

و بزاق اش شهوتِ حرام شده را طی می نماید

عبور می کنم از نشمه ای که پیراهن چرک مرده را بو می کشد

روی خواستن روی عاشق شدن سِقط می گردد

می چلاند ملافه ها و

خون راه می افتد از رگ هر چه زنانگی

عبور می کنم از بخار شدن پشت نقطه های کور گریبانگیر

که در هیأت حروف، زخم افاضه می نماید...

یادآوری می گردد، آفاق شوهانی از شاعران جریان موسوم به شعر دهه هفتاد است که فعالیت های ادبی خود را از اواسط دهه 1370 با انتشار اشعار و نقدهایش در نشریات ایران شروع کرد. از وی مجموعه های بسیاری منتشر شده است که از جمله آن ها می توان به تنهاتر از شروع (مجموعه شعر- نشر نشانه، 1376)، در این نُه در سیزده (مجموعه شعر- نشر نیم نگاه، 1380)، من در این شعرِ آفاق شوهانی تویی (مجموعه شعر- نشر داستان سرا، 1382)، ویرگول ها به کنار! آمدنم آمده تو ببیند (مجموعه شعر- نشر داستان سرا، 1388)، اصلن چرا ابدن (مجموعه شعر- نشر بوتیمار، 1392)، سایه در باغستان (مجموعه داستان- نشر نصیرا، 1393)، قاف را به نام من درشت بنویس (مجموعه شعر- نشر اریترین، 1394)، زمانی برای او (مجموعه داستان- نشر الف، 1395)، از ابتدا حرفم باش (مجموعه شعر- نشر هشت، 1396)، نور/ صدا/ عاشق (مجموعه شعر- نشر آوایکلار، 1396) و... اشاره نمود.

از این شاعر به تازگی مجموعه زندگی در هیس به همت انتشارات سمت روشن کلمه در 90 صفحه با صفحه آرایی اعظم حسین زاده و طراحی جلد سمیرا مهری به قیمت 25 هزار تومان در شمارگان 500 نسخه چاپ و منتشرشده است.

dubairo.ir: دبی: زیباترین شهر حاشیه خلیج فارس و امارات

euroro.ir: اروپا: سفر به مهد فناوری و میراث دار تمدن باستانی روم و یونان

منبع: ایبنا - خبرگزاری کتاب ایران
انتشار: 5 اردیبهشت 1401 بروزرسانی: 5 اردیبهشت 1401 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 134266

به "زندگی در هیس به روایت شاعر ایلامی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "زندگی در هیس به روایت شاعر ایلامی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید