طبع لیمو امانی ، خواص درمانی و مصلحات آن در طب سنتی

به گزارش مجله سرگرمی، آیا می دانید که لیمو ترش خشک شده یا همان لیمو امانی (لیمو عمانی) معروف که در انواع خورشت های خوشمزه ایرانی کاربرد دارد، به شهر امان (عمان)، مرکز اردن برمی گردد؟ این لیموهای خشک شده و خوشمزه، از جوشاندن لیموی تازه با آهک و سپس خشک کردن در برابر آفتاب به وجود می آیند. طبع لیمو امانی و ترکیبات موجود در آن این چاشنی خوشمزه را به یک ماده دارویی در طب سنتی هم تبدیل کرده است.

طبع لیمو امانی ، خواص درمانی و مصلحات آن در طب سنتی

در این مقاله ابتدا طبع لیمو امانی (عمانی) از نظر طب سنتی را بیان کرده و سپس به بررسی فواید سلامتی آن می پردازیم.

طبع لیمو امانی سرد است یا گرم؟

مزاج لیمو امانی از نظر طب سنتی سرد و خشک است و مصلحش، عسل معرفی شده است.

مزاجانواع مصلحات
سرد و خشکعسل

مهم ترین خواص درمانی لیمو امانی

1. یک تب بر بسیار سریع

این ماده یک تب بر عالی است. برای از بین بردن تب، باید میزانی پودر لیمو امانی یا اسانس آن را به آب سرد اضافه کرده سپس یک دستمال تمیز در آن قرار داده و روی پیشانی فرد تب دار بگذارید. این کار علاوه بر کاهش تب قوای جسمی فرد را هم افزایش می دهد.

2. جلوگیری از بیماری های قلبی

به دلیل پتاسیم فراوانی که در این ماده خوراکی وجود دارد برای عضلات قلب بسیار مفید است، زیرا باعث تقویت و تنظیم پمپاژ خون می شود. از طرفی کلسترول و فشار خون را هم کاهش می دهد. به همین دلیل از بدن در برابر بیماری های قلبی محافظت می کند.

3. بهبود عملکرد سیستم گوارشی

مصرف چای لیمو امانی اسهال و سایر مسائل معده را برطرف کرده و سیستم ایمنی بدن را هم تقویت می کند. همچنین لیمو امانی یک پاک کننده قوی برای دستگاه گوارش است و یبوست را تسکین می دهد. از طرفی باعث بازشدن اشتها می شود و برای افراد کم اشتها یا کسانی که به خاطر مسمومیت غذایی اشتهای خود را از دست دادند مناسب است.

برای تهیه چای لیمو امانی به روش زیر عمل کنید:

  • 3 عدد لیمو امانی را شکسته یا خورد کرده و درون یک قابلمه یا کتری بریزید.
  • 2 فنجان آب به آن اضافه کرده و اجازه دهید به جوش بیاید.
  • حدود 20 دقیقه باید مواد با شعله کم در حال جوش باشند.
  • سپس از روی حرارت برداشته و اجازه دهید کمی خنک شود.
  • نوشیدنی را در یک فنجان از صافی رد کنید.
  • در خاتمه به آن عسل اضافه کنید تا هم طعم بهتری بگیرد و هم بنام مصلحش عمل کند.

4. لیمو امانی، یک ضد سرطان قوی

لیمو امانی به دلیل ترکیباتی که در خود دارد از تقسیم سلولی سلول های سرطانی جلوگیری کرده و با سرطان مبارزه می کند. از طرفی به نام یک آنتی بیوتیک طبیعی عمل کرده و از آسیب رسیدن به DNA های بدن جلوگیری می کند.

5. ترمیم کننده بافت های تخریب شده

به دلیل وجود انواع اسیدهای آمینه ضروری برای بدن، ویتامین های گروه B و مواد معدنی مانند اسید فولیک، کلسیم، مهمیم، فسفر و پتاسیم در لیمو امانی تولید سلول های تازه افزایش پیدا می کند. در نتیجه بافت های تخریب شده به خصوص در پوست ترمیم شده و بهبود می یابند.

6. سرشار از ویتامین C

ویتامین C دارای مزایای بسیار زیادی برای سلامتی است که به وفور در این چاشنی ترش مزه یافت می شود. از جمله مزیت های این ویتامین می توان افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن، درمان سرماخوردگی، از بین رفتن عفونت های ویروسی و کاهش استرس اشاره کرد.

7. حفظ سلامت دندان ها و استخوان ها

لیمو امانی دارای مقادیر قابل توجهی ویتامین D است. این ویتامین تنها در بعضی از مواد خوراکی خاص وجود دارد و بیشتربا قرار گرفتن بدن در برابر نور خورشید تولید می شود. وجود این ویتامین به تقویت استخوان ها، ماهیچه ها و دندان ها کمک کرده و از بروز بیماری پوکی استخوان هم جلوگیری می کند.

8. درمان گلودرد با لیمو امانی

این چاشنی خوش عطر به دلیل وجود ویتامین C فراوانی که دارد خاصیت ضدعفونی کننده و قابضی دارد، که برای درمان گلودرد یک داروی طبیعی کارآمد است. افرادی که مبتلا به سرماخوردگی یا آنفولانزای شدید شدند، می توانند از چای لیمو امانی به روشی که در بخش دوم خواص گفته شد استفاده کرده و التهاب گلوی خود را کاهش دهند.

9. بهبود عملکرد حافظه

لیمو امانی یک تقویت کننده حافظه است. ترکیبات آن به گونه ای است که با اضافه کردن پودر آن به آب و استنشاق کردن آن قدرت حافظه افزایش پیدا می کند. به طوری که در مواقعی که چیزی را فراموش کرده اید می توانید با انجام این کار سطح تمرکز خود را بالا برده و بهتر موارد گذشته را به یاد بیاورید.

بیشتر بدانید: مواد غذایی تقویت کننده حافظه

10. افزایش سلامت چشم ها

با استفاده مداوم از چای لیمو امانی به همراه مصلحش عسل، سلامت چشم ها افزایش یافته و درخشان تر خواهند شد. به علاوه پوست شما سرحال تر و در کل چهره شاداب تری خواهید داشت.

11. درمان خانگی سردرد

مصرف لیمو امانی هم برای سردردهای معمولی و هم برای سردردهای میگرنی کاربرد دارد. برای درمان خانگی سردرد با لیمو امانی می توان یک قاشق چای خوری پودر آن را یا 5 قطره از اسانس آن را با یک روغن معمولی حامل مثل روغن بادام مخلوط کرده و با استفاده از یک دستمال کتانی تمیز مواد را روی قسمت دردناک ماساژ دهید. این کار را با لیموی تازه هم می توانید انجام دهید.

سخن آخر

در ایران از لیمو امانی بیشتر برای خوش عطر و خوش طعم شدن خورشت هایی مثل خورشت قیمه و خورشت قورمه سبزی استفاده می شود. اما در کشورهای عربی و آسیایی از چای لیمو امانی و شربت آن هم به وفور استفاده می شود. پودر لیمو امانی را هم می توان به نام یک چاشنی عالی در انواع خوراک ها استفاده کرد.

توجه کنید که به دلیل طبع سردی که لیمو امانی دارد، افراد سرد مزاج باید در میزان استفاده از آن دقت کنند. برای ما در پایین همین صفحه بنویسید شما از لیمو امانی چه استفاده هایی می کنید؟

شما همراهان عزیز می توانید در سایت خبرنگاران با طبع میوه های دیگر مانند طبع سنجد و طبع غوره و خواص درمانی مصلحات و آن ها هم آشنا شوید.

picosho.ir: پیکوشو: تصاویر گردشگری ایران و جهان

gitiro.ir: گیتی رو: مجله گردشگری و مسافرتی، خبری و ورزشی

منبع: مجله انگیزه
انتشار: 17 اردیبهشت 1401 بروزرسانی: 17 اردیبهشت 1401 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 150858

به "طبع لیمو امانی ، خواص درمانی و مصلحات آن در طب سنتی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طبع لیمو امانی ، خواص درمانی و مصلحات آن در طب سنتی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید