چای سیاه ؛ مضرات مصرف بیش از حد آن

به گزارش مجله سرگرمی، اگرچه نوشیدن چای فواید زیادی اما مانند تمام خوراکی ها، مصرف بیش از حد آن مضراتی برای بدن دارد که در ادامه این مطلب خبرنگاران به آن اشاره خواهیم کرد. با ما همراه شوید.

چای سیاه ؛ مضرات مصرف بیش از حد آن

برگ چای به طور طبیعی حاوی کافئین است. مصرف بیش از حد چای ممکن است به احساس اضطراب، استرس و بی قراری منجر شود. چای یکی از محبوب ترین نوشیدنی ها در ایران است. ترکیبات گیاهی موجود در این نوشیدنی ممکن است در کاهش خطر بیماری های مزمن، مانند سرطان، چاقی، دیابت و بیماری قلبی موثر باشد. مصرف چای به میزان متعادل انتخابی بسیار سالم برای بیش تر افراد است، مصرف بیش از حد این نوشیدنی در روز می تواند با برخی عوارض جانبی منفی همراه باشد که در ادامه این مطلب خبرنگاران با چند نمونه از مضرات مصرف بیش از حد چای سیاه بیش تر آشنا می شویم.

کاهش جذب آهن

چای حاوی ترکیباتی به نام تانن است. تانن می تواند با آهن موجود در برخی مواد غذایی پیوند تشکیل داده و از جذب این ماده معدنی در دستگاه گوارش جلوگیری کند. کمبود آهن یکی از شایع ترین موارد کمبود مواد مغذی در جهان است و اگر دارای سطوح پایین آهن در بدن خود باشید، مصرف بیش از حد چای ممکن است این شرایط را وخیم تر سازد.

افزایش اضطراب، استرس و بی قراری

برگ های چای به طور طبیعی حاوی کافئین هستند. مصرف بیش از حد کافئین که از چای و منابع دیگر سرچشمه می گیرد، ممکن است به احساس اضطراب، استرس و بی قراری منجر شود.

خواب بی کیفیت

چای به طور طبیعی حاوی کافئین است، مصرف بیش از حد آن ممکن است در چرخه خواب انسان اختلال ایجاد کند. ملاتونین هورمونی است که سیگنال فرا رسیدن زمان خواب را به مغز ارسال می کند. نوشیدن چای سیاه ممکن است تولید ملاتونین را مهار کرده که به خوابی با کیفیت پایین منجر می شود. خواب ناکافی با برخی مسائل روانی، از جمله خستگی، اختلال در حافظه، و کاهش دامنه توجه پیوند خورده است.

حالت تهوع

ترکیبات موجود در چای ممکن است حالت تهوع ایجاد کند، به ویژه زمانی که به مقدار زیاد یا با معده خالی مصرف شود، می تواند بافت گوارشی را تحریک کند و به طور بالقوه به بروز علائمی ناخوشایند مانند حالت تهوع و معده درد منجر شود. میزان چای مصرفی برای ایجاد چنین اثری از فردی به فرد دیگر می تواند متفاوت باشد.

سوزش سردل

کافئین موجود در چای ممکن است موجب سوزش سردل یا تشدید علائم بازگشت اسید شود. نوشیدن چای سیاه کافئین مری را از معده جدا کرده و در نتیجه، اجازه می دهد محتوای اسیدی معده راحت تر به سمت مری بازشود. کافئین ممکن است به افزایش تولید اسید معده منجر شود.

سردرد

مصرف بیش از حد چای سیاه ممکن است به بروز سردردهای شدید منجر شود. میزان مورد نیاز برای تحریک سردرد می تواند بر اساس تحمل هر فرد متفاوت باشد.

سرگیجه

سرگیجه معمولا با مصرف بیش از حد چای سیاه ، معمولا بیش از 6 تا 12 فنجان چای مرتبط است. با این وجود، سرگیجه می تواند در افرادی که نسبت به این ماده حساسیت بیش تری دارند با دوزهای کم تر نیز رخ دهد. به طور کلی، مصرف بیش از حد چای در یک وعده توصیه نمی شود.

اگر هنگام نوشیدن چای سیاه، با هر یک از علائم مضرات مصرف بیش از حد چای روبرو می شوید، شاید بهتر باشد میزان مصرف کلی چای در هر وعده را کاهش دهید و می توانید مصرف چای های بدون کافئین را مد نظر قرار دهید.

dubairo.ir: دبی: زیباترین شهر حاشیه خلیج فارس و امارات

euroro.ir: اروپا: سفر به مهد فناوری و میراث دار تمدن باستانی روم و یونان

منبع: پیام دلتا
انتشار: 5 اردیبهشت 1401 بروزرسانی: 5 اردیبهشت 1401 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 70963

به "چای سیاه ؛ مضرات مصرف بیش از حد آن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چای سیاه ؛ مضرات مصرف بیش از حد آن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید