بازار امن عتیقه و اشیاء تاریخی در فضای مجازی ؛ از نسخ خطی تا کاسه های صفوی

به گزارش مجله سرگرمی، سایت های فروش لوازم دست دوم فضای امنی برای عتیقه بازها شده است به طوری که اگر به این سایت ها و اپلیکیشن ها رجوع کنیم تعداد قابل توجهی آگهی فروش از این دست خواهیم دید.

بازار امن عتیقه و اشیاء تاریخی در فضای مجازی ؛ از نسخ خطی تا کاسه های صفوی

چمدان: سایت های خرید و فروش آنلاین لوازم دست دوم بازار عجیبی است که همه چیز در آنها پیدا می گردد. قرار دریافت دسته بندی عتیقه جات در این سایت ها راه را برای عتیقه بازها و معامله گران اشیای تاریخی باز نموده است تا بازاری نمایان و پنهان برای خود به راه اندازند.

شفاف نبودن قوانین در مورد خرید فروش آثار منسوب به عتیقه فضا را برای عتیقه بازان باز گذاشته است که آثار مختلفی را به فروش برسانند. آنالیز سایت های خرید و فروش وسائل دست دوم حاکی از آن است که هر چند بیشتر آگهی ها در بخش عتیقه جات مربوط وسائل شخصی، دکوری و کلکسیونی است اما آگهی های متفاوت تری نیز در این سایت ها جلب نظر می نماید.

بعضی از این آگهی ها به شکل تعیینی نمادی از بازار پنهان خرید و فروش است و آگهی دهنده ها مخاطبان را به بازدید از آثار دیگر دعوت می نمایند. آثاری که تعیین نیست چه هویتی دارند.

آثاری که موزه ای توصیف شده یکی از آگهی های پر تعداد در این سایت هاست. در بیشتر این آگهی ها آثاری که قدمت قاجاری و صفوی برای آنها ادعا شده است به چشم می خورد.

کتب خطی یکی دیگر از آگهی های پرتعداد در سایت های خرید و فروش است. کتب خطی به طور کلاسیک دارای ارزش فراوان هستند و همواره یکی از محصولات پر مخاطب عتیقه بازان به شمار می آیند. در سایت های خرید فروش از کتب خطی با قدمت 100 سال تا کتبی با قدمتی 300 سال دیده می گردد. کتب خطی به دلیل از بین رفتن کاغذ و جوهر باید در شرایط خاصی نگهداری شوند.

یکی از عجیب ترین آگهی های این روزها روی صفحات خرید و فروش سایت ها، فروش پروانه خرید و فروش اشیا عتیقه مربوط به دوره پهلوی است که حالا همین برگه مجوز خود به شئی تاریخی تبدیل شده و بعضی آن را برای فروش گذاشته اند.رصد بازار خرید و فروش آنلاین نشان دهنده تمایل به خرید فروش آثار به اصطلاح عتیقه دارد. در این زمینه نیز نبود قوانین و ضوابط شفاف باعث شده که دست سودجیان باز باشد. پیش از این آگهی کردن کاشی های تاریخی سرقتی به ویژه آگهی فروش یکی از کاشی های کاخ نیاوران در سایت های مشابه جنجال بپا نموده بود. همچنین خارج از فضای مجازی نیز پاتوق های تجمع عتیقه بازها در شهرهای مختلف همواره پوشش مناسبی برای خرید و فروش آثار بوده است. با وجود بعضی اطلاع رسانی ها درباره حضور آثار سرقتی در این پاتوق ها بازدید و رسیدگی برای مبارزه با این بازارها توسط وزارت میراث فرهنگی صورت نمی گیرد و تعداد کم نیروهای یگان حفاظت میراث فرهنگی و حمایت نکردن از این یگان باعث شده که سودجویان فضای امنی داشته باشند.

miniman.ir: مرد کوچک | مجله سبک زندگی و کسب و کار

miniset.ir: مینی ست | مجله خانواده و موفقیت

منبع: توریسم آنلاین
انتشار: 17 اردیبهشت 1401 بروزرسانی: 17 اردیبهشت 1401 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 45575

به "بازار امن عتیقه و اشیاء تاریخی در فضای مجازی ؛ از نسخ خطی تا کاسه های صفوی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بازار امن عتیقه و اشیاء تاریخی در فضای مجازی ؛ از نسخ خطی تا کاسه های صفوی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید